6 december 2009
15:30

IBK Luleå

Referat: Pajala IF - IBK Luleå

Första perioden är jämn och det skapas inte allt för många chanser. Bortalaget tar ledningen efter 3.15. Vi kvitterar 3 minuter senare genom Ullis. 7.38 får vi chansen att spela pp, men vårt fina spel i pp från tidigare matcher syns inte till. Vi rullar på ganska bra men tror inte vi hade ett enda avslut på mål. Med fyra minuter kvar av perioden får Luleå ganska enkelt göra 1-2. Lite slappt försvarsspel där.

Vi får en drömstart på andra med mål redan efter 42 sek. Ullis sätter en halvvolley efter fin långboll av Stina. Därefter tar det roliga slut. Ibk Lule är klart hetare och innan perioden är slut leder de med 2-5.

Tredje börjar illa med 2-6 i baken redan efter 1.20. Ett litet hopp tänds dock 3 minuter senare när Ullis sätter 3-6. Glädjen blir kortvarig då 3-7 kommer 30 sekunder senare. Men vi ger inte upp utan vi gör vår bästa period under matchen. 7.10 gör ullis sitt fjärde mål för dagen och vi har bud på fler. Ett till mål där och det hade blivit nerv i mtchen. I stället gör gästerna 4-8 efter 13.21 och då går luften ur oss. Slutresultatet skrivs tillslut till 4-9.

Jag tycker att 4-9 är lite för stor segermarginal. Visst var de bättre än oss sett till hela matchen men ngn boll till borde vi fått in. Vi är fortfarande lite tama i försvarsspelet. Motståndarna får ofta mycket enkelt spring sig igenom till bra chanser. Andra gånger får de stå och vifta 3-4 gånger framför vårt mål innan vi får undan bollen. Nå nya tag efter jul. Då ska vi se till att tuffa till oss.

Extra plus denna match går till 4 målsskytten Ullis som var väldigt giftig när lägena dök upp. Hade även två i ramen. Sanna spelar trots sin storlek väldigt tufft och är på sina motståndare som en ettrig terrier. Otti gör sin bästa match för säsongen. Hanna har fin tajming i sina brytningar. Evvan gör ett otroligt jobb åt båda håll och förlorar inte en närkamp under hela matchen.

Vårt nyårslöfte tjejer blir att vi 2010 ska bli lite tuffare, lite elakare och väldigt mycket mer fysiska.